A vizsgaidőszak mellett még mindig javában zajlik a karácsonyi aprósüti projekt, következő áldozatom előnye hogy előre elkészíthető, így 1-1 tétel közé bőven befér a részfolyamatok valamelyike (diótörés - összeállítás - sütés). A receptet itt találtam, és nagyjából változatlan formában készítem. Az eredmény nem túl édes, inkább a csoki kesernyés oldala dominál benne.
Besides
the exams, I'm still working on my christmas cookie project. The best
thing about the next recpie, is that you can prepare it ahead, so you
can fit a step (cracking the walnut - mixing the dough - baking) between
2 topics. I found the recipe here, and using it almost without changes. The result is not overly sweet, the bitterness of the chocolate dominates the cookie.
S.É.A.L kontroll-csoport által 8,8-ra értékelt;
"azthittem, csoki bevonatú de aztán beleharaptam és nojsz volt."
"finom volt, a nagy diódarabok különösen tetszettek"
"Az első falatnál kissé keserű felhangot éreztem. A továbbiaknál ez eltűnt, "ráállt" az ízlelésem."
(kb. 25 db)
- 40 g porcukor
- 100 g liszt
- 20 g kakaópor
- 113 g vaj
- 1 tk vaníliaaroma
- 70 g dió (nagy darabokban hagyva)
Formáljunk kb 20 cm-es rudat a tésztából, csavarjuk folpackba és tegyük a hűtőbe minimum 2 órára, de akár egész este is otthagyhatjuk, vagy ha nagyon sietünk 1 órára a fagyasztóba.
A hűtés után 1 cm-es szeleteket vágjunk a rudakból, sütőpapírra rendezzük, és 180°C-on 10-12 perc alatt készre sütjük.
~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~
Kaleidoscope cookie
Besides the exams, I'm still working on my christmas cookie project. The best thing about the next recpie, is that you can prepare it ahead, so you can fit a step (cracking the walnut - mixing the dough - baking) between 2 topics. I found the recipe here, and using it almost without changes. The result is not overly sweet, the bitterness of the chocolate dominates the cookie.
(~25 pieces)
- 40 g (1/4 cup) confectioner's sugar
- 100 g (3/4 cup) flour
- 20 g (1/4 cup) cocoa powder
- 113 g (1/2 cup, 1 stick) butter
- 1 tsp vanilla extract
- 70 g (1/2 cup) walnut (rough chopped)
Form the soft dough into a rough log, about 20 cm long, roll it in plastic wrap.
Refrigerate for 2 hours, or freeze for 1 hour if you're in a hurry, then unwrap and slice into thin slices, about 1 cm.
Place on baking paper and bake at 180°C (325°F) 10 to 12 minutes.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése