2015. december 16., szerda

Kaleidoszkóp keksz - kaleidoscope cookie


A vizsgaidőszak mellett még mindig javában zajlik a karácsonyi aprósüti projekt, következő áldozatom előnye hogy előre elkészíthető, így 1-1 tétel közé bőven befér a részfolyamatok valamelyike (diótörés - összeállítás - sütés). A receptet itt találtam, és nagyjából változatlan formában készítem. Az eredmény nem túl édes, inkább a csoki kesernyés oldala dominál benne.

Besides the exams, I'm still working on my christmas cookie project. The best thing about the next recpie, is that you can prepare it ahead, so you can fit a step (cracking the walnut - mixing the dough - baking) between 2 topics. I found the recipe here, and using it almost without changes. The result is not overly sweet, the bitterness of the chocolate dominates the cookie.

S.É.A.L kontroll-csoport által 8,8-ra értékelt;
"azthittem, csoki bevonatú de aztán beleharaptam és nojsz volt."
"finom volt, a nagy diódarabok különösen tetszettek"
"Az első falatnál kissé keserű felhangot éreztem. A továbbiaknál ez eltűnt, "ráállt" az ízlelésem."

Hozzávalók 
(kb. 25 db)
  • 40 g porcukor
  • 100 g liszt
  • 20 g kakaópor
  • 113 g vaj
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 70 g dió (nagy darabokban hagyva)
Az elkevert száraz alapanyagokhoz adjuk a nedveseket, majd forgassuk bele a diót.
Formáljunk kb 20 cm-es rudat a tésztából, csavarjuk folpackba és tegyük a hűtőbe minimum 2 órára, de akár egész este is otthagyhatjuk, vagy ha nagyon sietünk 1 órára a fagyasztóba.
A hűtés után 1 cm-es szeleteket vágjunk a rudakból, sütőpapírra rendezzük, és 180°C-on 10-12 perc alatt készre sütjük.




~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~
 

Kaleidoscope cookie


Besides the exams, I'm still working on my christmas cookie project. The best thing about the next recpie, is that you can prepare it ahead, so you can fit a step (cracking the walnut - mixing the dough - baking) between 2 topics. I found the recipe here, and using it almost without changes. The result is not overly sweet, the bitterness of the chocolate dominates the cookie.

Ingredients
(~25 pieces)
  • 40 g (1/4 cup) confectioner's sugar
  • 100 g (3/4 cup) flour
  • 20 g (1/4 cup) cocoa powder
  • 113 g (1/2 cup, 1 stick) butter
  • 1 tsp vanilla extract
  • 70 g (1/2 cup) walnut (rough chopped)
Whisk together the dry ingredients. Add in the butter and the vanilla, and stir until completely mixed and a soft dough forms. Fold in the walnuts.
Form the soft dough into a rough log, about 20 cm long, roll it in plastic wrap.
Refrigerate for 2 hours, or freeze for 1 hour if you're in a hurry, then unwrap and slice into thin slices, about 1 cm.
Place on  baking paper and bake at 180°C (325°F) 10 to 12 minutes.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése