Eredetileg, és első formájukban ezek a csokis kekszek ánizzsal készülnek, de a tesztcsoport véleményét erősen megosztotta a fűszerezés, viszont a forma és dekoráció egyértelműen pozitív fogadtatásra lelt, így karácsonyra már csak csokis verzióban készült el.
A citromos máz lustaságom eredménye, de szerencsére nagyszerűen kiegészíti a keksz édességét a savanykás íz.
Originally,
and on the first try these chocolate cookies were made with anise, but
not nearly everyone liked it in the controll-group, although they all
liked the festive shape and the decoration, so, for christmas I kept it
simple without any extra spices.
The lemon glaze is the result of my laziness, but fortunately it compliments the sweetness of the cookies well.
S.É.A.L. pontszám; 7,8
"Kinézetre
10+, a citrom a cukormázban nagyon jó ötlet, nekem egy ici-picit túl
kakaós, de ez ízlés dolga.összességében Nagyon Fasza!"
"Csak külcsínyt tudom értékelni, nem kóstoltam. Nagyon dekoratív, mutatós darab. Grat!!! Ánizs kissé bizarrul hangzik"
"Csak külcsínyt tudom értékelni, nem kóstoltam. Nagyon dekoratív, mutatós darab. Grat!!! Ánizs kissé bizarrul hangzik"
Hozzávalók:
- 28 dkg vaj
- 2 tojás
- 15 dkg porcukor
- 50 g liszt
- 20 g cukrozatlan kakaópor
A vajat a tojással és a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és kakaóport, és jól összegyúrjuk.
Egy órára hűtőbe tesszük.
A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, kiszaggatjuk, 180°C-on 12-15 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűltek, citromléből és porcukorból sűrű masszát készítünk, zacskóba töltjük, aminek az egyik sarkát ollóval picit lecsípjük, és ezzel díszítjük a sütiket. Mielőtt megszárad a máz megszórjuk kókuszreszelékkel. Várjuk meg míg teljesen megszárad mielőtt dobozba tesszük.
~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~
Chocolate sugar cookies with coconut flake "fur"
Originally, and on the first try these chocolate cookies were made with anise, but not nearly everyone liked it in the controll-group, although they all liked the festive shape and the decoration, so, for christmas I kept it simple without any extra spices.
The lemon glaze is the result of my laziness, but fortunately it compliments the sweetness of the cookies well.
Ingredients:
- 28 dkg butter
- 2 eggs
- 15 dkg confectioner's sugar
- 50 g flour
- 20 g cocoa powder
Beat up the eggs with the confectioner's sugar and butter. Add the flour and cocoa powder, and mix it well.
Place in the fridge for an hour.
Roll
out the dough 0,5 cm thick, and cut out and stamp the cookies, place them on baking paper, and bake them on 180°C for 12-15 minutes.
When they cooled a bit, make thick paste of lemon juice and confectioner's sugar, fill a plastic bag with the paste, cut off one of the corners a bit, and decorate the cookies with it. Before the decoration dries sprinkle coconut flake on the cookies. Let them dry completely before you box them up.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése