2015. december 14., hétfő

Csokis pöffeteg - Chocolate crinkle cookies



Az eredeti recept a Moha Konyháról származik, már nagyon rég szerettem volna kipróbálni ezt a csinos sütit. A saját tapasztalataim alapján ehhez képest 1-2 lépésben tér el az én verzióm. Sajnos a porcukor-bevonat soha nem marad olyan egységes az enyémeken mint az eredetin - még nem sikerült megfejteni az okát - de az ízére nem volt panasz.

I got the original recipe from  Moha Konyha, wanted to try this pretty cookie a long time ago. Based on my own experiences I changed a few steps. Unfortunately I can never get the sugar coating as bold as the original ones - no clue why - but noone complained about the taste so far.

S.É.A.L kontroll-csoport által 9,4-re értékelt - "klassz az állaga, pont elég a kakaó benne. A neve lehet h picit megosztó".

Hozzávalók 
(kb. 30 db)
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 1 tk rumaroma
  • 1 ek kávé
  • 1 tk fahéj
  • 1 púpos ek kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • forgatáshoz: porcukor
A vajat a csokival összeolvasztjuk (én mikróban szoktam). A tojást a cukorral kézi mixerrel habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliát, rumot, kávét, fahéjat és a vajas-csokit. A lisztet és a kakaóport összeszitáljuk, belekeverjük a sütőport is, és a nedves masszával jól elkeverjük.
Egy nagyobb folpackba 4 cm átmérőjű hengert formálunk a tésztából, és 1 órára hűtőbe tesszük. Kipróbáltam egy éjszakával is, de akkor szenvedés volt visszamelengetni a darabolás után hogy gombócokká gyúrjam.
Eztán kb 1 cm-es szeleteket vágunk és gombóccá formáljuk őket, majd bőven meghengergetjük porcukorban. 
Sütőpapírra sorakoztatva, 180°C-on, 12 perc alatt készre sütjük.

 

~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~
 

Chocolate crinkle cookies



I got the original recipe from  Moha Konyha, wanted to try this pretty cookie a long time ago. Based on my own experiences I changed a few steps. Unfortunately I can never get the sugar coating as bold as the original ones - no clue why - but noone complained about the taste so far.

Ingredients
(~30 pieces)
  • 10 dkg dark chocolate
  • 5 dkg butter
  • 20 dkg flour
  • 1 egg
  • 5 dkg sugar
  • 1 tsp vanilla essence
  • 1 tsp rum essence
  • 1 tbsp coffee
  • 1 tsp fahéj
  • 1 tbsp cocoa powder
  • 1 tsp baking powder
  • rolling: confectioner’s sugar
Melt the butter with the chocolate (I usually do it in the microwave). Beat the egg with the sugar, add the vanilla, rum, coffee and the butter-chocolate mix. Shift toghether the flour and the cocoa powder, stir in the baking powder. Mix the dry ingredients with the wet ones well.
Make a 4 cm diameter roll of the dough, wrap in plastic wrap, and put it in the fridge for about an hour. 
After the time is up, cut 1 cm slices of the roll, form little balls, and roll them in the confectioner’s sugar.
Place them separated eqally on baking paper, and bake at 180°C for 12 minutes.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése