Az eredeti recept a Moha Konyháról származik, már nagyon rég szerettem volna kipróbálni ezt a csinos sütit. A saját tapasztalataim alapján ehhez képest 1-2 lépésben tér el az én verzióm. Sajnos a porcukor-bevonat soha nem marad olyan egységes az enyémeken mint az eredetin - még nem sikerült megfejteni az okát - de az ízére nem volt panasz.
I got the original recipe from Moha Konyha,
wanted to try this pretty cookie a long time ago. Based on my own
experiences I changed a few steps. Unfortunately I can never get the
sugar coating as bold as the original ones - no clue why - but noone
complained about the taste so far.
Hozzávalók
(kb. 30 db)
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 tk rumaroma
- 1 ek kávé
- 1 tk fahéj
- 1 púpos ek kakaópor
- 1 tk sütőpor
- forgatáshoz: porcukor
A vajat a csokival összeolvasztjuk (én mikróban szoktam). A tojást a cukorral kézi mixerrel habosra verjük, hozzáadjuk a vaníliát, rumot, kávét, fahéjat és a vajas-csokit. A lisztet és a kakaóport összeszitáljuk, belekeverjük a sütőport is, és a nedves masszával jól elkeverjük.
Egy nagyobb folpackba 4 cm átmérőjű hengert formálunk a tésztából, és 1 órára hűtőbe tesszük. Kipróbáltam egy éjszakával is, de akkor szenvedés volt visszamelengetni a darabolás után hogy gombócokká gyúrjam.
Eztán kb 1 cm-es szeleteket vágunk és gombóccá formáljuk őket, majd bőven meghengergetjük porcukorban.
Sütőpapírra sorakoztatva, 180°C-on, 12 perc alatt készre sütjük.
~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~ ~ o O o ~
Chocolate crinkle cookies
I got the original recipe from Moha Konyha, wanted to try this pretty cookie a long time ago. Based on my own experiences I changed a few steps. Unfortunately I can never get the sugar coating as bold as the original ones - no clue why - but noone complained about the taste so far.
(~30 pieces)
- 10 dkg dark chocolate
- 5 dkg butter
- 20 dkg flour
- 1 egg
- 5 dkg sugar
- 1 tsp vanilla essence
- 1 tsp rum essence
- 1 tbsp coffee
- 1 tsp fahéj
- 1 tbsp cocoa powder
- 1 tsp baking powder
- rolling: confectioner’s sugar
Melt the butter with the chocolate (I usually do it in the microwave). Beat the egg with the sugar, add the vanilla, rum, coffee and the butter-chocolate mix. Shift toghether the flour and the cocoa powder, stir in the baking powder. Mix the dry ingredients with the wet ones well.
Make a 4 cm diameter roll of the dough, wrap in plastic wrap, and put it in the fridge for about an hour.
After the time is up, cut 1 cm slices of the roll, form little balls, and roll them in the confectioner’s sugar.
Place them separated eqally on baking paper, and bake at 180°C for 12 minutes.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése